Kendi Soslu Elmalı Kek

Kendi Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak klasik su bardağı.

  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 kase yoğurt
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 bardak un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • İstediğiniz miktarda üzüm, badem ve antep fıstığı

Kendi kendine soslu elmalı kek nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

Kendi sosu ve ekşi tadıyla tam bir kış pastası yapmak da pratik. 😊.

  1. Bir dolaba sıvı yağ, süt, şeker ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
  2. Bu karışımdan bir kaba alıp buzdolabına kaldıralım.
  3. Kalan sosa yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  4. Küçük borcamın kenarlarını gök mavisi ve yağlı kağıttan sıvı yağ ile yağlayıp kek hamurunu dökelim.
    Üzerine soyulmuş ve doğranmış elma dilimlerini koyalım, fıstık veya bademleri ekleyip tarçınla karıştırıp serpelim.
  5. Üzerine taze üzüm veya kuş üzümü ekleyip kekimizi 170 derecede orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, kürdan ile kontrol edelim.
  6. Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirelim.
  7. Üzerine ayırdığımız sosu döküp fırça ile yayalım.
  8. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Fotoğraflı kendi soslu elmalı kek tarifi

  • börek tarifi
  • Bir elma:
  • Kek
  • kendisinden
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

3 malzemeli harika mini rulolar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın