Kendi soslu ıspanak

Ispanak sosu için malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 orta boy domates
  • 3 küçük soğan (1 büyük soğan kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
  • Yarım kaşık domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

yukarı;

  • Çırpılmış Yoğurt

sos için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ezilmiş kırmızı biber
  • kıyılmış ceviz

Ispanak aromalı soslu bir yemek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ispanağı kesin ve 4-5 kez iyice yıkayın.
  2. İç harcımızı tavamıza alıp küp küp doğradığımız soğanları ekleyip üzerine kıymayı alıyoruz.
  3. 1-2 devir karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin.
  4. Salçayı kavurduktan sonra ıspanakları koyun.
  5. Üzerine domates küplerini ve pirinci ekleyip karıştırın.
  6. Doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra tuzu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  7. Piştikten sonra servis tabağına alın, üzerine yoğurdu koyun, bir tavada 1-2 rulo ayçiçek yağında toz kırmızı biber ve kıyılmış cevizleri karıştırın ve yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.

ıspanak sosu tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıspanak
  • lezzetiyle
  • kek tarifleri
  • senin sosun
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda
  • Gıda

sonraki haber:

Elmalı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın