Kenif Hatay


Hatay Konafa Tarifi için Malzemeler

  • 400 gram konfeh (karnabahar gibi)
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gr konyfe peyniri veya mozzarella peyniri

şerbet:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (200ml)
  • 1 dilim limon

Konafa Hatay tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce bir içki yapalım. Tencereye su, şeker ve limon dilimini koyup kaynamaya bırakıyorum.
  2. Şurup koyulaşınca ocağı kapatıyoruz.
  3. Knafeyi kesin, tereyağını eritin, dökün ve karıştırın. Kısık ateşte biraz karıştırarak ısınmasını sağlayın.
  4. Tepsiyi tereyağ ile yağlayalım ve kanfenin yarısını alıp bastıralım.
  5. Daha küçük bir tepsiyle sıkıca bastırın.
  6. Peyniri koyup tekrar konif ile kaplayalım.
  7. Başka bir tepsi ile iyice bastırıp altını kısık ateşte güzelce kızartalım.
  8. Ardından çevirerek pişirin.
  9. Pişen künefenin üzerine şerbeti dökerek servis edelim (afiyet olsun).

Resimli Hatay Konafa tarifi

  • tatlı tarifi
  • Hatay
  • konafa
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kakaolu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın