Kes Makarna – En Sevdiğim Yemekler

Makarna Kesim Tarifi için,

Unu tezgaha alın ve ortasını havuz gibi açın.

Yumurtaları tut.

Su, yağ ve tuzu parmaklarınızla ekleyip karıştırın.

Unu yavaş yavaş karıştırarak bir hamur elde edin. Güçlü bir haç olacak. İyice çırpın.

1/2 saat dinlenin.

Mandalinaları iri parçalar halinde kesin ve 1 mm kalınlığında yuvarlayın.

1.5 cm. Kareler halinde kesin.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve halkaları 150°C’deki fırına koyun. Utanmadan kontrol edin.

Kuru malzemeleri alın ve soğumaya bırakın. Bir gün yapabilir veya bu şekilde saklayabilirsiniz.

Makarnayı kaynayan suda haşlayıp tel kepçe ile servis tabağına alın.

Kıyma sosu için biraz sıvı yağ kızdırılır ve kıyma suyunu çekene kadar pişirilir.

Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.

Sos koyulaşınca tuz ve acı biber ekleyin.

Makarnanın üzerine döküp sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Makarnayı kesin ve hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın