Kesici Börek

Katmer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk yemek kaşığı instant maya veya 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı üzerine)
  • Eşit derecede doğru

aralarında sürmek;

  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında olmalı)

iç harç için

  • peynir
  • zeytin
  • çikolata
  • patates (istediğinizi kullanabilirsiniz)

Katmer böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle yoğurma kabına mayayı, ılık sütü, ılık suyu ve şekeri alıp karıştıralım ve 5 dakika aktifleştirelim.
  2. Ardından sıvı yağ, tuz ve yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için unu azar azar ekleyelim.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Ekşi mayayı 20 eşit parçaya bölelim.
  6. 10 adet şekerden tabak büyüklüğünde keselim ve üst kat hariç tüm katların arasına tereyağı sürüp kenara koyalım.
  7. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  8. Hamuru merdane yardımıyla açalım.
  9. Hamuru önce 4 eşit parçaya ayıralım sonra her parçayı 5’e bölelim (dilerseniz 4’e de bölebilirsiniz)
  10. Geniş kısımlara iç harcı bırakıp puro rulosu gibi saralım ve tepsiye dizelim.
  11. Hepsini bitirdikten sonra 30 dakika Çin mayası yapalım.
  12. Mayayı yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  13. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Deneyecek olan herkese bol şans.

resimli katmer böreği tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın