Kıbrıs’ta uzun yıllardır Hellim peyniri ve siyah zeytin kullanılarak yapılan bu tuzlu kekin adı KIBRIS KEK.
Bu pastanın en önemli özelliği kuru nane ve hellim peyniri içermesidir. Şimdi pastamızı yapmaya başlayalım.
Fırınımızı 160 derecede ısıtıyoruz.
Öncelikle yumurtalarımızı çırpıyoruz, sıvı malzemelerimizi, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Daha sonra bir tatlı kaşığı tuz, kabartma tozu, bir tatlı kaşığı nane ve 1.52 su bardağı un (un miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişir, sırasıyla koyalım) ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam ediyoruz. .
Daha sonra mikserden çıkıp çekirdeklerini çıkardığımız, 3-4 parçaya böldüğümüz zeytinleri ve küçük parçalara ayırdığımız hellim peynirini spatula yardımıyla ekleyip keki yavaş yavaş karıştırıyoruz. . söndürmeden hareket ettirin.
Bu sırada kalıbımızı yumuşak margarin ile yağlıyoruz.
Susamları kalıbın her tarafına ulaşacak şekilde yağın üzerine serpin.
Çırptığımız kek hamurunu döküyoruz, birkaç kez metalin üzerine vuruyoruz ki hava kabarcıkları çıksın.
160 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kürdan yapıyoruz kürdan kuruysa pişmiştir 👍 Fırından alıp soğumasını bekliyoruz.
Soğuyunca ters çevirip servis tabağına alıp dilim dilim servis ediyoruz. Ama kuru nane sevmiyorum derseniz; Bunun yerine ince kıyılmış dereotu kullanabilir veya hiçbir şey bırakabilirsiniz.
Ben yedikten sonra bir çay kaşığı kırmızı biberin de yardımcı olacağını düşünüyorum. Öğleden sonra çayı için harika bir seçenek olduğu için kahvaltının vazgeçilmezi olacağına eminim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]