Kıbrıs tatlısı

Kıbrıs tatlısı tarifi malzemeleri

kek için

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peksimet
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet kabartma tozu

içmek

  • iki bardak su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

krema için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema
Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Ardından diğer malzemeleri teker teker ekleyelim.
  3. Malzeme miktarını arttırıp azaltmayalım, tam tarif bu.
  4. Yağlanmış kare kumun içine kek hamurunu dökelim.
  5. Endişelenme, kek hamuru gözüne daha az görünebilir.
  6. Kek karışımını eşit şekilde yayalım.
  7. 180 derecede 25 dakika pişirelim.
  8. Şerbet malzemelerini ocağa alıp kaynatalım ve kenara alalım.
  9. Krema hariç tüm puding malzemelerini kasemize alalım.
  10. Kaynayıp kenarlar birleşene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  11. Pişen kekimizi alıp kenara alalım.
  12. Şerbet ve kek ılık olmalıdır.
  13. Şurubu kekin üzerine dökün.
  14. Diğer yandan ılık muhallebinin üzerine 1 paket kremayı ekleyip mikser ile 5 dakika karıştırın.
  15. Kekin üzerine dökün.
  16. Üzerine biraz hindistan cevizi serpip soğumaya bırakın.
  17. 4-5 saat dinlendirin, bir gece önceden yapılırsa daha iyi olur.

not; Krem şanti yerine 1 paket krem ​​şanti kullanabilirsiniz ama ben krema kullanmanızı tavsiye ederim, lezzet ve kıvam açısından daha iyidir.

Resimlerle Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs Tatlısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın