Kıbrıs tatlısı tarifi malzemeleri
kek için
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı peksimet
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet kabartma tozu
içmek
- iki bardak su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
krema için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Ardından diğer malzemeleri teker teker ekleyelim.
- Malzeme miktarını arttırıp azaltmayalım, tam tarif bu.
- Yağlanmış kare kumun içine kek hamurunu dökelim.
- Endişelenme, kek hamuru gözüne daha az görünebilir.
- Kek karışımını eşit şekilde yayalım.
- 180 derecede 25 dakika pişirelim.
- Şerbet malzemelerini ocağa alıp kaynatalım ve kenara alalım.
- Krema hariç tüm puding malzemelerini kasemize alalım.
- Kaynayıp kenarlar birleşene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi alıp kenara alalım.
- Şerbet ve kek ılık olmalıdır.
- Şurubu kekin üzerine dökün.
- Diğer yandan ılık muhallebinin üzerine 1 paket kremayı ekleyip mikser ile 5 dakika karıştırın.
- Kekin üzerine dökün.
- Üzerine biraz hindistan cevizi serpip soğumaya bırakın.
- 4-5 saat dinlendirin, bir gece önceden yapılırsa daha iyi olur.
not; Krem şanti yerine 1 paket krem şanti kullanabilirsiniz ama ben krema kullanmanızı tavsiye ederim, lezzet ve kıvam açısından daha iyidir.
Resimlerle Kıbrıs tatlısı tarifi
Kıbrıs Tatlısı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]