Kıbrıs Tatlısı Tarifi Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı peksimet
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
şerbet
- 1,5 su bardağı toz şeker
- iki bardak su
- 1 dilim limon
krema için
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyin ve tekrar çırpın.
- Diğer malzemeleri hamura ekleyip çırpın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp ocağa alıp kaynama noktasına getirin.
- Kreması için malzemeleri ocakta piştikten sonra iyice çırpın ve biraz ılıyınca bir poşet krem şanti ile çırpın.
- Fırından çıkan keke bir iğne yardımıyla delikler açın ve 10 dakika dinlendirin.
- Şerbeti kekin üzerine dökün 5 dakika daha bekletin sonra kremayı sürün ve hindistan cevizini her tarafına bulayıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
resimli kıbrıs tatlısı tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]