Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı peksimet
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

şerbet

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • iki bardak su
  • 1 dilim limon

krema için

  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem ​​şanti

Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyin ve tekrar çırpın.
  2. Diğer malzemeleri hamura ekleyip çırpın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  3. Şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp ocağa alıp kaynama noktasına getirin.
  4. Kreması için malzemeleri ocakta piştikten sonra iyice çırpın ve biraz ılıyınca bir poşet krem ​​şanti ile çırpın.
  5. Fırından çıkan keke bir iğne yardımıyla delikler açın ve 10 dakika dinlendirin.
  6. Şerbeti kekin üzerine dökün 5 dakika daha bekletin sonra kremayı sürün ve hindistan cevizini her tarafına bulayıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.

resimli kıbrıs tatlısı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın