Merhaba arkadaşlar, Trakya yöresine ait, yapımı kolay ve çok lezzetli olan bu lezzetli turşuyu denemenizi tavsiye ederim.
Üç adet plastik şişe için aşağıdaki ölçü ve işlemler verilmiştir.
Acı biber yerine tatlı biber de kullanabilirsiniz. Bahçemizde yetiştirdiğimiz biberlerden yaptım.
Trakya Yöresi Tekme Tokat Turşusu Tarifi için önce biberleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra saplarını temizleyerek başlayalım.
Biberleriniz çok uzunsa ikiye bölebilirsiniz.
Sarımsakların kabuklarını soyalım.
Pet şişelerin dibine iki veya üç diş sarımsağı atalım ve aralarına karanfilleri koyup biberleri sıkıca dolduralım.
Üzerlerine bir küp şeker veya bir tatlı kaşığı pudra şekeri koyun.
Bir tatlı kaşığı kaya tuzu dökelim.
Son olarak üzerlerine sirke ve yağı dökelim.
Kapakları sıkıca kapatalım ve birkaç kez elimizde çevirerek sallayalım ve mutfakta serin ve güneşli bir yere yatay olarak koyalım.
Günde 2-3 kez yine yatay olarak plastik şişeleri ayaklarımızla vurarak ters çevirelim.
Buradaki amaç sirke-yağ karışımını tüm biberlere yumuşatmaktır.
Tüm biberler sararıncaya kadar bu işlemi yapalım.
Turşumuz bir hafta on gün içinde hazır.
Kuru ve serin bir yerde muhafaza ederek tadını çıkarabilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]