Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. Yine nefis bir tarifle karşınızdayım. Gaziantep ilinin Kilis ilinin lezzetli ve meşhur yemekleri denilince akla ilk gelen Kilis tava yemeğidir. Kilisi halkı bu yemeği tabağa koymaz. Ortadaki tepsiyi alıp ekmeklerini ve bayraklarını yerler. Bunu yaparak yemeğin gerçek tadını alacaksınız. Peki bana nasıl eşlik edebilirsin?
Kilis tava yemeği tarifi için öncelikle iri soğanı ve kapya biberi yıkayıp doğrayalım.
Sarımsak diyetimizin önemli bir parçası, ben beş karanfil kullandım. Kabukları yıkamak için sarımsak dolabına gidelim.
O halde ister fırın tepsisinde olsun, ister payreksimde pişen eti yaymadan önce tepsinin altındaki patlıcanı soyalım.
Kestiğimiz kalıpları tepsiye koyalım.
Kıymamızı alalım. Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber ve bir tatlı kaşığı salçayı ekleyip güzelce ovalayalım. Birlikte silah bulalım.
Kenarları bir parmak açık olacak şekilde kıymamızı yayalım. Elimizi biraz su ile ıslatarak düzeltelim. Bıçakla dilimler yapalım.
Domatesleri kalın bir şekilde keselim ve kenarlarına yerleştirelim.
Yeşil biber veya kapya biberi doğrayıp ekleyelim.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst olarak pişirelim.
Nefis Kilis yemeğimiz hazır.
Deneyecek olan arkadaşlarımıza kolay gelsin, sevgilerimle afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]