Kim bilir sırrını asla marketten almaz! Ev yapımı yoğurt tarifi



Yoğurt bilinen en iyi kalsiyum kaynağıdır. Kemik gelişiminden diş sağlığına kadar önemli olan kalsiyumun yanı sıra potasyum, fosfor, iyot, çinko ve A, E ve B vitaminlerini içeren yoğurt, kötü kolesterol ve kalp damar hastalıklarına karşı da koruma sağlıyor. Peki sağlık için bu kadar faydalı olan yoğurdu neden evde kolayca yapmayasınız?

Pek çok kişi işe yaramayacağını düşünerek evde yoğurt yapmaktan çekinir. Hatta marketten aldığınız süt ve yoğurt ile yapımı oldukça kolay olan yoğurt yapabilirsiniz. Yaklaşık 4-5 kez tekrarladıktan sonra doğal yoğurdun ekşiliğini alacağınız için doğal ve taze yoğurt yemiş olacaksınız. Yoğurt tarifimiz çok kolay ve anlaşılır. Tek yapmanız gereken tadı harika olana kadar beklemek.

Yoğurt tarifimizi denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

yapılışı

Öncelikle sütü tencereye boşaltın. Ardından ocağa alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın. Sürenin sonunda ocaktan alın ve elle ateşlenen hafif bir sıcaklığa soğumaya bırakın.

Yoğurt, şeker ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştırın. Daha sonra istenilen sıcaklığa ulaşan bir miktar süt alın, yoğurdu arttırın ve tekrar süte ekleyin.

Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Her parçayı kalın bir bezle iki veya üç kat sarın. Yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra tencereyi buzdolabına kaldırın. Bir gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yorum yapın