Kirazlı ayva tatlısı tarifi malzemeleri
- 3 ayva
- 6 yemek kaşığı şeker (her yarım ayva için 2 dolu yemek kaşığı)
- 10-12 karanfil
- 8-10 adet ayva çekirdeği
- 1 çubuk tarçın
- 1,5 su bardağı vişne suyu
- 1 kase kiraz
Ayvalı vişne tatlısı tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle ayvaları yıkayıp soyun, ortadan ikiye kesin ve güzelce temizleyin.
- Geniş bir tencereye ayva kabuklarını koyun ve içine vişneleri ekleyin (Vişneleri buzlukta kaynattım. Suyunu süzdüm ve vişneleri ayırdım).
- Ardından ayvaları dizin.
- Her ayva yarısına şeker ekleyin.
- Ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve çubuk tarçını ekleyin.
- En son vişne suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Ayvayı yüksek ateşte kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca ocağı en düşük ayara getirin.
- 1,5 saat pişirdim. Zaman zaman kontrol etmelisiniz. Pişirme süresi ayvanın çeşidine göre değişir.
- Ayvaları yarıya kadar çevirip bu şekilde pişirdim.
- Pişen ayvaları tencerede güzelce soğuttum 1-2 saat soğuması lazım sonra servise sunun.
- Üzerine krema ve jöleyi ekleyin.
- Antep fıstığı tozu ile süsleyin.
- Yumuşak ayva tatlısını servis edin. .
Resimli vişneli ayva tatlısı tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]