kiraz ayva tatlısı

Kirazlı ayva tatlısı tarifi malzemeleri

  • 3 ayva
  • 6 yemek kaşığı şeker (her yarım ayva için 2 dolu yemek kaşığı)
  • 10-12 karanfil
  • 8-10 adet ayva çekirdeği
  • 1 çubuk tarçın
  • 1,5 su bardağı vişne suyu
  • 1 kase kiraz

Ayvalı vişne tatlısı tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle ayvaları yıkayıp soyun, ortadan ikiye kesin ve güzelce temizleyin.
  2. Geniş bir tencereye ayva kabuklarını koyun ve içine vişneleri ekleyin (Vişneleri buzlukta kaynattım. Suyunu süzdüm ve vişneleri ayırdım).
  3. Ardından ayvaları dizin.
  4. Her ayva yarısına şeker ekleyin.
  5. Ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve çubuk tarçını ekleyin.
  6. En son vişne suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  7. Ayvayı yüksek ateşte kaynatın.
  8. Kaynamaya başlayınca ocağı en düşük ayara getirin.
  9. 1,5 saat pişirdim. Zaman zaman kontrol etmelisiniz. Pişirme süresi ayvanın çeşidine göre değişir.
  10. Ayvaları yarıya kadar çevirip bu şekilde pişirdim.
  11. Pişen ayvaları tencerede güzelce soğuttum 1-2 saat soğuması lazım sonra servise sunun.
  12. Üzerine krema ve jöleyi ekleyin.
  13. Antep fıstığı tozu ile süsleyin.
  14. Yumuşak ayva tatlısını servis edin. 🍒.

Resimli vişneli ayva tatlısı tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın