kiraz sosu tarifi

Kiraz Sosu Tarifi Malzemeler

  • 400 gram kiraz
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (yarım su bardağı 200 ml)
  • 1 su bardağı su (200ml)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (½ çay bardağı su ile açın, topaklanmasın)
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Vişne sosu tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak, kiraz çekirdeğini çıkarın.
  2. Daha sonra orta boy derin bir kaseye vişneleri koyun ve ocağa koyun.
  3. Daha sonra kirazların üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin.
  4. Ardından bir bardak suyu sosun içine dökün.
  5. Son olarak 2 yemek kaşığı mısır nişastasını biraz su ile açıp sosun içine dökün.
  6. Vişne sosunu iyice karıştırın ve hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  7. Sosun kıvamı çok sıvı ise az miktarda nişastayı tekrar su ile açıp ekleyebilirsiniz. Sos çok koyu olursa azar azar su ekleyebilirsiniz.
  8. Aynı zamanda şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
  9. Vişneli sos yumuşadıktan sonra üzerine bir çay kaşığı tereyağı ilave edip iyice karıştırın.
  10. Ardından ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakın.
  11. Sosun kıvamı orta kıvamda sıvı bir kıvamda olmalıdır.
  12. Soğuyunca biraz koyulaşacaktır.
  13. Hazırladığınız vişne sosunu sütlü ve peynirli tatlılarda, kek ve hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

Resimli vişne sosu tarifi nasıl yapılır?

  • börek tarifi
  • Tutarlılık tarifleri
  • kek tarifleri
  • Sos
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Kiraz
  • Gıda

Sonraki haber:

Tavuk Çevirme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın