kiraz unu helvası

Kiraz unu tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı kiraz (kabuğu soyulmuş)
  • 1.5 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı

dekore etmek

  • yer fıstığı
Kiraz unu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. yağ eritin. Unu ekleyip hafif koyulaşana kadar kavurun.
  2. Kirazlara su ve şeker ekleyin ve karıştırın.
  3. Yavaş yavaş ekleyin.
  4. Suyu çekinceye kadar kavurun.
  5. En son sütü ekleyip sütü çekene kadar kavurun.
  6. Ocağın altı kapatılır ve helva 5 dakika dinlendirilir.
  7. Helva kuplara bölünür ve üzerine fıstık tozu serpilir. Afiyet olsun.

Resimlerle kiraz unu tatlılık tarifi

Kiraz unu tatlılığı ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın