Kirazlı pasta


vişneli pasta tarifi malzemeleri

hamur için

  • 200 gram yumuşatılmış tereyağı veya ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un

Kirazlı jöle için.

  • 400 gram kiraz
  • Bir parmak bir bardak sudan daha az şekerdir
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su

Kirazlı pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tereyağı, sıvı yağ, şeker, süt ve yumurtayı çırpın.
  2. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamuru 15-20 dakika buzdolabına koyun ve dinlenmeye bırakın.
  4. Bir tencerede önce kirazları ve şekeri kaynatın.
  5. Kaynayan vişnelerin üzerine nişasta ve su karışımını ekleyip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  6. Hamurdan bir parça alıp kalan hamuru kek kalıbına yayıyoruz.
  7. Hamurun üzerine çatalla delikler açıp vişneli jölenin içine koyuyoruz.
  8. Ayırdığımız hamurla üzerini süslüyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika tamamen kızarana kadar pişirin.
  10. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Kirazlı turta tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Kek
  • Urfa yemekleri
  • Kiraz
  • Gıda

sonraki haber:

şuruplu pratik şekerleme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın