Biberleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortasını bıçakla kesip çekirdeklerini temizleyelim.
Biberleri ortadan ikiye keserken altını kesmemeye dikkat edin yoksa krema biter!
Havucu soyup küçük küçük doğrayalım.
Dilerseniz bezelye de ekleyebilirsiniz.
Bir fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırına verelim yumuşayana kadar ara ara kontrol edelim.
Bu sırada tavuk etini küçük küçük doğrayalım ve bir tencereye alıp suyunu saldığında yağını ekleyelim.
Biberleri ızgaraya veya közlemeye hazırlanırken kontrol etmeyi unutmayın!
İyice karıştırıp kızartalım, havuç baharatlarını ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edelim.
Bu arada biberleri de unutmayalım, yumuşamışlarsa fırından alabilirsiniz.
Ocağın altını kısıp kremayı dökelim ve birkaç dakika pişirelim. Biraz daha pişirip ocağı kapatalım.
Pişen biberin içine tavuk suyunu bitene kadar koyalım.
Son olarak kaşar peynirini serpelim ve peynir eriyene ve kahverengileşinceye kadar pişirelim ve fırından çıkaralım.
yemek istiyorum 🍴🍞
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]