Kırmızı Erik Turtası Tarifi – Tariflerim

Yumuşacık bir kekin altında tart meyveleri ve ufalanmış hamur işi ile lezzetli bir turta yapıyoruz.

Önce erikleri yıkayıp bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesip erikleri kavanoza çevirir gibi elimizle çevirip iyice ortadan ikiye böldükten sonra dörde eşit olacak şekilde kesiyoruz.

Karıştırma kabında oda sıcaklığına gelen yağı parçalara ayırıp üzerine iki yumurta kırıp mikserle karıştırıyoruz.

Ardından bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.

1 su bardağı sütü ekleyip karıştırın

Üç bardak çay tozu, bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya ekleyin ve tekrar karıştırın.

Kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş bir kek kalıbına veya yağ kuyusuna dökün.

Erikleri kabukları üste gelecek şekilde yan yana dizin ve üzerlerine iki yemek kaşığı şeker serpin.

Bu sırada ılınmaya gelen yağı, şekeri ve tarçını bir kaba alıp elimizle kıstırıp ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.

Erik üzerinde hazırlanan bu çıtır ekmek, elimizle ufalanarak eriklerin üzerine dökülür.

Hazırladığımız böreği önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Pasta soğuduğunda, daha fazla şeker ekleyin.

Erik olduğu için pembe şeker serptim.

Kırmızı erikli tatlı bir tatlı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın