Kırmızı kadife kek tarifi için malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- 7 yemek kaşığı tereyağı
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 3 su bardağı un (un cinsine göre değişebilir doğru ilave edin)
krema için
- 250 gr labne peyniri
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
pastayı ıslatmak
- 2 çay kaşığı süt
Kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın ve iyice karıştırın.
- Dokusu beyaz olmalıdır, bu da iyi şişmesi için önemlidir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin.
- Son kez karıştırdıktan sonra unu ve kalan malzemeyi kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
- Hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında tereyağlı veya tereyağlı tepside pişirin.
- Kontrollü pişirme, dakikalar fırından fırına değişebilir, tam olarak bir saat diyemem.
- Bu arada kremayı da alıp labne ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra labneyi ve vanilyayı ekleyin.
- Pişmiş keki ters çevirip üçe bölüyoruz bir kat üzerini süslemek için kullanabilirsiniz ya da kenarlarda fazlalık varsa kullanabilirsiniz.
- Diğer bir alternatif ise ikiye bölüp ortasından biraz alıp krema ile doldurmak bu kısımda tercih size kalmış.
- Ayırdıktan sonra sütle ıslatıyoruz.
- Üzerine kremayı ekledikten sonra kek kırıntılarını her tarafına yayıyoruz.
- İstediğimiz gibi süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
kırmızı kadife kek tarifi
Kırmızı Kadife Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]