Kırmızı kadife kek

Kırmızı kadife kek tarifi için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 3 su bardağı un (un cinsine göre değişebilir doğru ilave edin)

krema için

  • 250 gr labne peyniri
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

pastayı ıslatmak

  • 2 çay kaşığı süt
Kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın ve iyice karıştırın.
  2. Dokusu beyaz olmalıdır, bu da iyi şişmesi için önemlidir.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin.
  4. Son kez karıştırdıktan sonra unu ve kalan malzemeyi kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  5. Hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında tereyağlı veya tereyağlı tepside pişirin.
  6. Kontrollü pişirme, dakikalar fırından fırına değişebilir, tam olarak bir saat diyemem.
  7. Bu arada kremayı da alıp labne ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  8. Ocaktan aldıktan sonra labneyi ve vanilyayı ekleyin.
  9. Pişmiş keki ters çevirip üçe bölüyoruz bir kat üzerini süslemek için kullanabilirsiniz ya da kenarlarda fazlalık varsa kullanabilirsiniz.
  10. Diğer bir alternatif ise ikiye bölüp ortasından biraz alıp krema ile doldurmak bu kısımda tercih size kalmış.
  11. Ayırdıktan sonra sütle ıslatıyoruz.
  12. Üzerine kremayı ekledikten sonra kek kırıntılarını her tarafına yayıyoruz.
  13. İstediğimiz gibi süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

kırmızı kadife kek tarifi

Kırmızı Kadife Kek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın