kırmızı meyveli turta

Kırmızı meyveli pasta için malzemeler

Kiraz sosunu hazırlamak için

  • 300 gr dondurulmuş soyulmuş kiraz
  • 100 gram böğürtlen
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hamuru hazırlamak için

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 4,5-5 su bardağı un (elinize yapışmayan bir hamur yapın)
Kırmızı meyveli pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle vişneli sosumuzu hazırlıyoruz, vişneleri ve şekeri tencereye alıp ocağı açıyoruz.
  2. Kaynattıktan sonra 5-6 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
  3. Daha sonra nişastayı biraz suda eritip vişneli karışımın içine döküp biraz pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Ardından ocağı kapatıp tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.
  5. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve vanilyayı bir kaba alıp iyice karıştırın.
  6. Ardından unu ekleyip hamuru yoğurun.
  7. 10 dakika dinlendirip hamuru ikiye bölün. Bir büyük ve bir orta. Kullandığım tart kalıbı 26 cm. Büyük hamurumuzu fırın tepsisine alıp merdane yardımıyla sarıyoruz.
  8. Hamuru ters çevirip kalıbımıza döküyoruz, çatal yardımıyla delikler açıyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına problemli bir şekilde dökmeden hafifçe pişiriyoruz.
  9. Soğuyan vişne sosunu hafif kavrulmuş hamurun üzerine dökün.
  10. Kalan hamura isteğe bağlı kurabiye kalıpları ile şekil vererek kapatabiliriz ya da hamuru rendeleyip kekin üzerini tamamen kaplayabiliriz.
  11. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızı 35 dakika pişiriyoruz soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz.🌹.

kırmızı meyveli pasta tarifi

Kırmızı meyveli turta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın