Kırmızı pancar turşusu

Kırmızı pancar turşusu tarifi malzemeleri

  • 6-7 adet iri kırmızı pancar
  • 5-6 acı biber
  • 10 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Kırmızı pancar turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pancarları güzelce yıkayın, mümkünse üzerlerinde kum kalmayacak şekilde fırçalayın çünkü biz de su kullanacağız.
  2. Sap ve kök kısımlarını kesip derin bir tencereye alın ve yaklaşık 1,5 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Pancarları çıkarın ama suyunu dökmeyin, soyun ve istediğiniz gibi doğrayın.
  4. Ben marineyi 2 kaseye ayırdım siz hepsini bir arada yapabilirsiniz şimdi burada yaptığım gibi 2 kase için bir tarif vereceğim.
  5. Pancarları eşit şekilde iki kaseye bölün, biberleri üçe bölün, sarımsağı soyun, ikiye veya üçe bölün ve pancarların üzerine dökün.
  6. Pancar suyunun içine tuz ve şekeri karıştırıp üzerine eşit şekilde dökün ve üzerini kapatacak kadar su yapın.
  7. Üzerine üç yemek kaşığı sirke esansını dökün, karıştırın ve mümkünse buzdolabına koyun.
  8. 2-3 gün sonra keyifle yiyebileceğiniz harika pancar turşusunu suyunu içerek tüketin. 😊👌🏼.

Resimli kırmızı pancar turşusu tarifi

  • tatlı tarifi
  • kırmızı
  • pancar kökü
  • pancar tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Hüseyin, ayva sirkesi, marmelat

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın