Kırmızı pancar turşusu

Kırmızı pancar turşusu tarifi malzemeleri

  • 1 kg kırmızı pancar
  • 1/2 su bardağı üzüm sirkesi (çok sirke seviyorsanız 1/2 su bardağı ilave edebilirsiniz)
  • 5/6 diş sarımsak (az ya da çok ekleyebilirsiniz)
  • 1 / 1,5 yemek kaşığı tuz
  • Bunlar

Kırmızı pancar turşusu tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle pancarların kabuklarını soyup aynı kalınlıkta (eşit pişmesi için) elma dilimleri şeklinde doğrayıp tencereye aldım.
  2. Pancarların üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bıraktım.
  3. Haşlanmış pancarları ince kıyılmış sarımsak tohumlarıyla birlikte bir kavanoza koyuyorum.
  4. İçine 1/4 kavanoz üzüm sirkesi ekledim. (yaklaşık yarım bardak su).
  5. Kapta kalan pancar suyunu kavanozun ağzına kadar doldurdum.
  6. 1-1. 5 yemek kaşığı kaba tuz (sallama tuzu) ekledim ve kavanozun ağzını sıkıca kapattım. 3 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Resimli kırmızı pancar turşusu tarifi

  • börek tarifi
  • kırmızı
  • pancar kökü
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

siyah zeytin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın