Kırmızı soğan turşusu

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Kaynayan su
Kırmızı soğan turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kırmızı soğanımızın kabuğunu soyup yıkayalım ve ne ince ne kalın olacak şekilde yarım ay şeklinde doğrayalım.
  2. Soğanları kat kat ayıralım ve aralarına karabiber serperek kavanozumuza koyalım.
  3. Kaynayan suya toz şeker, tuz, limon suyu ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
  4. Bu karışımı kırmızı soğanların üzerini örtecek kadar ekleyelim. Kavanozu kapatalım.
  5. Turşu bir günde yemeye hazır olsa da beklerken tadı güzel olacaktır.
  6. Kalan suyu kavanozun dibine dökmeyelim, yeni turşuda tekrar kullanabiliriz.
  7. Salatalar, mezeler, yemekler ve sandviçler için lezzetli turşularımız hazır. ☺ Afiyet olsun 😋 Aşk 💕.

kırmızı soğan turşusu tarifi

Kırmızı Soğan yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın