Kırmızı Soğanlı Avokado Salatası Tarifi

Kırmızı soğanlı avokado salatasını tek başına bir öğün şeklinde ya da kahvaltılık salata olarak tüketebilirsiniz. Bu salataya arzunuza göre kızarttığınız bir kaç dilim hellim peynir ya da 10 – 15 adet sevdiğiniz cins zeytin ilave edebilirsiniz. Kırmızı soğanlı avokado salatası için gerekli malzemeler ile başlayalım. Ardından tarifin adımlarına geçelim.

Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet avokado
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet haşlanmış katı yumurta
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu ya da 4 – 5 yemek kaşığı balsamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kırmızı Soğanlı Avokado Salatası Tarifi

  1. Yumurtaları katı kıvama gelecek şekilde haşlayın. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın.
  2. Maydanoz, nane ve salatalığı yıkayın.
  3. Maydanoz ve naneyi çok ince olacak şekilde kıyın ve salata kasesine alın.
  4. Salatalığı yarım ay şeklinde ikiye ya da büyüklüğüne göre gerekirse dörde bölerek doğrayın. Doğradığınız salatalıkları da kaseye ilave edin.
  5. Kırmızı soğanı ister jülyen ister küp küp doğrayın ve üzerine biraz tuz serpip hafif ovalayın. Ardından salata kasesine ekleyin.
  6. Avokadoyu kabuğundan ayırın, küçük küçük doğrayın ve diğer malzemelere ekleyin.
  7. Limon veya sirkeyi, zeytinyağı ve baharatları küçük bir kasede karıştırıp, salatanın sosunu hazırlayın.
  8. Bu arada yumurtalar soğuduğunda halka halka kesin ve salataya ilave edin.
  9. Sosunu da ekleyip, karıştırın. Salatanız hazır.

Afiyet olsun.

Püf Noktaları

  • Yumurtaların katı olması için kaynayan suya oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin ve 8-9 dakika kaynatın.
  • Yumurtaların kolay soyulabilmesi için kaynatma suyuna bir fiske tuz atın ve sudan çıkardığınızda 15 – 20 saniye soğuk suda bekletin.
  • Salatanıza arzunuza göre kızartılmış hellim peyniri ya da 10 – 15 adet yeşil veya siyah zeytin ekleyebilirsiniz.

Avokadolu Salata

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın