Kırmızı soğanlı avokado salatasını tek başına bir öğün şeklinde ya da kahvaltılık salata olarak tüketebilirsiniz. Bu salataya arzunuza göre kızarttığınız bir kaç dilim hellim peynir ya da 10 – 15 adet sevdiğiniz cins zeytin ilave edebilirsiniz. Kırmızı soğanlı avokado salatası için gerekli malzemeler ile başlayalım. Ardından tarifin adımlarına geçelim.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 adet salatalık
- 1 adet avokado
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet haşlanmış katı yumurta
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yarım limonun suyu ya da 4 – 5 yemek kaşığı balsamik sirke
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kırmızı Soğanlı Avokado Salatası Tarifi
- Yumurtaları katı kıvama gelecek şekilde haşlayın. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın.
- Maydanoz, nane ve salatalığı yıkayın.
- Maydanoz ve naneyi çok ince olacak şekilde kıyın ve salata kasesine alın.
- Salatalığı yarım ay şeklinde ikiye ya da büyüklüğüne göre gerekirse dörde bölerek doğrayın. Doğradığınız salatalıkları da kaseye ilave edin.
- Kırmızı soğanı ister jülyen ister küp küp doğrayın ve üzerine biraz tuz serpip hafif ovalayın. Ardından salata kasesine ekleyin.
- Avokadoyu kabuğundan ayırın, küçük küçük doğrayın ve diğer malzemelere ekleyin.
- Limon veya sirkeyi, zeytinyağı ve baharatları küçük bir kasede karıştırıp, salatanın sosunu hazırlayın.
- Bu arada yumurtalar soğuduğunda halka halka kesin ve salataya ilave edin.
- Sosunu da ekleyip, karıştırın. Salatanız hazır.
Afiyet olsun.
Püf Noktaları
- Yumurtaların katı olması için kaynayan suya oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin ve 8-9 dakika kaynatın.
- Yumurtaların kolay soyulabilmesi için kaynatma suyuna bir fiske tuz atın ve sudan çıkardığınızda 15 – 20 saniye soğuk suda bekletin.
- Salatanıza arzunuza göre kızartılmış hellim peyniri ya da 10 – 15 adet yeşil veya siyah zeytin ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]