En güzel tatlıyı balkabağı ve sütle yapıyoruz.
Kabakları yıkayıp tencereye koyuyoruz, şeker ekliyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün kabakları yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuk tuzun altında su kalmışsa el blenderi ile püre haline gelene kadar öğütmeye devam ediyoruz.
Margarini bir tencerede eritin, 1 su bardağı un ekleyin ve kavurun.
Süt, şeker, vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Gözler açıkken ocaktan alıyoruz
5 dakika mikserle çırpın
Önce servis edeceğimiz kaselere muhallebiyi koyuyoruz ve bisküviyi koyuyoruz.
Kabak püresini ince bir tabaka halinde koyun, üzerine tekrar puding, bisküvi ve balkabağı püresini koyun.
Balkabağının üzerini krem şanti, kırılmış ceviz veya bütün ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
kış çorbası hazır
Afiyet olsun
Bu tatlıyı bütün yapıp servis ederken parçalara ayırabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]