Kış Pastası Tarifi – Tatlılarım

Kış Kek Tarifi için,

İlk olarak havuç küçük bir rende ile rendelenir. Portakal kabuğu rendenin ince tarafı ile kesilir ve suyu alınır.

Yumurta ve şekeri mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.

Daha sonra yağ ve portakal suyu eklenir.

Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpma teli ile karıştırılır.

Bir sonraki adımda diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır.

Hamuru yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün ve 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun….

Not: Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir. İlk 20 dakika. Fırın hiç açılmadan pişirilmeli, sonra kürdan ile dürtülmeli ve pişirilmelidir.

Kış Pastası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın