kıvırcık lahana ruloları

Kıvırcık lahana sarma tarifi malzemeleri

  • ️1 baş kıvırcık lahana
  • ️500 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • ️ 1 soğan
  • bir tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı nane tozu
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Kıvırcık lahana sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Lahana yapraklarını tek tek ayırıp kaynayan suya atın.
  2. 2 3 dakika kaynattıktan sonra tek tek çıkarılıp soğutulur.
  3. Kıyma için soğan ve sarımsağı rendeleyin.
  4. Kıymaya maydanoz, pirinç, baharat, salça ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun, lahananın ortasına koyun ve sıkıca kapatın.
  5. Tencereye dizdikten sonra salça suyunu hazırlıyoruz.
  6. 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 litre suya karıştırabilirsiniz.
  7. Kabukların üzerine dökün ve normal ateşte yaklaşık bir saat pişirin.

Kıvırcık lahana sarma tarifi

  • tatlı tarifi
  • kıvırcık
  • lahana
  • kek tarifleri
  • yaka
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

ayva reçeli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın