Kıymalı Ev Yapımı Pide Tarifi
İç mekan çamuru için;
İlk olarak soğan doğranır ve domateslerin kabukları soyularak pişirilir.
Kıyma ızgara yapılır, yağ ilave edilir, domates ilave edilir, baharatlar ilave edilir ve hafif sulu bulamaç hazırlanır.
Haç için;
Yaş mayayı ılık suda eritip tuzunu ekledikten sonra unu ekleyip muhallebi kıvamına getirin.
Biraz malzeme ekleyip kulak gibi bir hamur elde edelim.
Bezeleri hamurun içine kıralım ve pide şeklinde açalım ve yumurta beyazını hamurun üzerine gezdirelim.
İç harcı koyup kenarlarını pide şekline getirelim.
Yumurta sarısının kenarlarını yıkayın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra, kenarlarını tereyağı ile yağlayın, bir dilimle tekrar ısıtın. Kıyma ile Ev Yapımı Git Hizmet edebilirsin.
Afiyet olsun. 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]