Kıyılmış hindistan cevizi ile arpacık soğanı tarifi! En lezzetli pırasa türleri hakkında bilgi edinin



Pırasa, çeşitli sağlık yararları ile bilinen bir sebzedir. Kışın yetiştirilen pırasalar bir lif deposudur. Bu nedenle sindirim sistemi ve bağırsak hareketlerinin sağlığı için çok yemek tavsiye edilir. Havuç ve patatesle birlikte çok sevilen bir yemek olan pırasa, börek gibi hamur işleri için de oldukça uygundur.

Sunacağımız tarifte pankekleriyle ünlü Arnavut mutfağının bir yemeğidir. Kıyma ile hazırlanan Arnavut arpacıkları lezzetli ve doyurucu. Üstelik pirinçle iyi gider. Öte yandan, uzun süre kızartmak istiyorsanız, hamur işi bulamacı olarak kullanabilirsiniz.

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!

Dersler

  • 4 pırasa sapı
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı sıcak su

yapılışı

Öncelikle pırasaların dış kabuklarını soyun ve 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Daha sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölün. Bol su ekleyin. 10-15 dakika bekletin, sonra süzün.

Zeytinyağını geniş bir tavaya veya tencereye aktarın. Kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Ardından doğranmış soğanları ekleyin. 4-5 dakika daha kavurduktan sonra salça ve salçayı ekleyin. 5 dakika daha sonra su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 30-35 dakika pişirin. Baharatları ekleyin ve ocaktan almadan önce karıştırın.

Yorum yapın