Doğranmış pırasalı güllü turta tarifi için malzemeler
- 3 yufka hamuru
- 300 gram kıyılmış et
- 3 pırasa
- 1 havuç
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- zeytin yağı
- tuz
sosu için
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
yukarı;
- kimyon
Pırasalı kıymalı gül böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Pırasaları yıkayıp güzelce doğrayın.
- Havucu soyup rendeleyelim.
- Tavaya zeytinyağını koyup salçaları ekleyin.
- Pırasaları 2 3 dakika kavurduktan sonra kıymayı ekleyin ve tekrar 2 3 dakika kızartın.
- Havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ekleyip karıştırın.
- Tüm sos malzemelerini karıştırın.
- Bir yufkayı ortadan ikiye katlayıp kıralım. Ortadan böldüğümüz parçaları tekrar bölelim.
- Önce soslu hamuru, ardından harcı koyalım, rulo yapıp saralım.
- Tüm yufkaları rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum.
- Kalan sosu üzerlerine yayalım ve üzerine çörek otu serpelim.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Güllü kıyılmış pırasalı turta tarifi
“Pırasa Kıymalı Gül Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]