Kıymalı Kaşar Peynirli Köy Pidesi

Etli Peynirli Etli Börek Tarifi için hamurumuzu biraz dinlenmesi için hazırlamaya başlayalım.

Bunun için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp kulaktan biraz daha hızlı elimize yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru yarım saat dinlendirelim daha sonra hamur dinlenirken iç harcı yapalım.

Kurulum için tüm sebzelerimizi bol suyla yıkayalım, suyunu süzdükten sonra önce soğanı sonra biberi sonra domatesi rondodan geçirelim ve yarım kilo dana eti ile iyice karıştıralım.

Tüm malzemeler birbirini iyi tanıyıp aynı göründükten sonra tuz ve kırmızı biberi ekleyip 3-4 dakika ovalayalım.

Hamuru 4 eşit parçaya bölün her birine beze diyoruz ☺

Bezeleri biraz ve uzunca bir süre açtıktan sonra iç çamuru hamura eşit şekilde dağıtalım, şekillerde zaten gösterdim.

Pidemizin yapışmaması için tepsinin altına un serpelim, kıymalı pidemizi 250 derecede önceden ısıttığımız fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.

Piştiğinde üzerine biraz kaşar peyniri serpip fırında beş dakika kadar bekletiyoruz.

Daha fazla maydanoz ekleyin.

Etli Peynirli Köy Pidesi servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın