Kıymalı Patatesli Mantı – En Sevdiğim Yemekler

Kıymayı tavaya alıp koyalım.

Suyunu çekmeden ince kıyılmış soğanları ekleyelim ve soğanlarla hızlıca devam edelim.

Ardından salçayı, tuzu ve baharatları koyun, biraz yağ ekleyin, biraz kızartın ve ocağı kapatın.

Patatesleri bir kapta ezelim ve üzerini silerken biraz tuz ve bir kaşık tereyağını koyup silmeye devam edelim.

Yağlayıp tamirini yaptığımız kredime patates püresi serpelim.

Parçalara ayıralım ve ortasını cam tabanlı veya kaşıkla yuvarlaklaştıralım ve içine kıymayı koyalım.

Her şeyi aynı şekilde yaptıktan sonra 180 derece fırında 10 dakika pişirelim.

Fırından çıkardığımızda yoğurt, biber ve nane ile hazırladığımız sosu dökelim ve sıcak olarak servis edelim.

Not: Fotoğraflarda daha güzel görünmek isteyenlere tavsiye ederim, deneyin derim ☺

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın