Kıymalı Turta

etli börek tarifi malzemeleri

  • 1 kutu yufka

iç malzeme için

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta boy soğan
  • 400 gram kıyılmış dana eti
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber

sosu için

  • 80 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazır hamurdan etli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak iç harcına uygun bir tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğanları ekleyin ve hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyin ve kıyma rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Baharatları ekleyin, biraz kızartın, bir kenara koyun ve soğumaya bırakın.
  4. Tüm sos malzemelerini güzelce karıştırın.
  5. Daha sonra ilk yufkayı tezgahın üzerine koyun ve fırça yardımıyla tüm sayfaya uygulayın.Çok fazla kullanmayın, pullar yumuşak ve yapışkan hale gelebilir.
  6. İkinci folyoyu tekrar üzerine koyun, sosu üzerine yayın ve bu işlemi beş adet yufkayı üst üste gelecek şekilde tekrar edin.
  7. Soğuyan kıymayı enine şekilde koyuyoruz, çok bastırmadan rulo şeklinde sarıyoruz, biraz U şeklinde sarıyoruz veya uzunlamasına yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
  8. Kalan tüm katmanlar bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim.
  9. Üzerine kalan sosu yayalım, üzerine susam serpelim ve 180 derece ters çevirerek altın rengi olana kadar 35-40 dakika pişirelim.
  10. Böreğin ilk ısısı fırından çıktıktan sonra istediğiniz büyüklükte kesip sıcak olarak servis edebilirsiniz. 😋.

Resimli hazır hamurdan etli börek tarifi

“Köfte dolması” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın