Kıymalı Yaprak Döner (Efsanevi Tarif)

Hayır, bunu söylemenin bir yolunu bulacağım. Pilavda, lavaşta, ekmek arası veya İskender kebabı şeklinde servis edebileceğiniz en lezzetli döner tarifini sizlere sunuyorum.

Kuru soğanı mutfak robotunda ince ince öğütün

Eti bir kaseye alıyoruz. Üzerine doğranmış soğanı, yağı, yoğurdu ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pişen kıymayı 9 eşit parçaya bölün.

Tezgahın üzerindeki fırından fırın tepsisini alıp üzerine 1 adet kıymayı alıyoruz. Fırın tepsilerini de koyup elimizle yayıyoruz. İnce bir şekilde yaydığımız kıymalı kağıdı rulo gibi sarıyoruz. Kalanını da aynı şekilde yayıyoruz, rulo yapıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Pişirmek istediğinizde bir tepsiye 3-4 rulo koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 220 C fırında pişirmeye başlıyoruz.

Börekler pişerken önce biraz suyu olacak merak etmeyin. Ruloları sistematik olarak kontrol ediyoruz ve eğer kızarmışlarsa tepsideki ruloları çevirip alt kısmını alıp tekrar fırına veriyoruz.

Başka bir tepsiye yağlı kağıt koyuyoruz. 10 dakika sonra ruloları kağıdın ucundan alıp başka bir tepsiye açıyoruz.

Hafifçe açılmış bir donör alıp fırına geri dönüyoruz ve üzeri kızarınca fırından çıkarıp dilediğiniz gibi servis tabağına kesiyoruz.

Kıyma olmadan yaprak kebabı. hazır

Bunu yapanlara kolay gelsin, bahse girerim artık dışarıda döner yemek istemezsiniz.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın