Kızarmış Hamur (Kabartma Tozu ile)

Kızarmış Hamur Tarifi (Tozlu)

Öncelikle un uygun bir karıştırma kabına elenir.

Üzerine soda ve tuzu ekleyip karıştırın.

Oda sıcaklığında yoğurt ile havuz şeklinde ortası açılır ve yumurtalar eklenir.

Yumuşak hamur cızırtılıdır. (Gerekirse bu noktada birkaç yemek kaşığı un veya birkaç bardak ılık su ilave edilebilir.)

10 dk. Dinlenen hamurdan 3-4 beze yapılır.

Her beze hafif bir zeminde oklava yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açılır.

Gözlük ile kare veya yuvarlak şekilde kesilebilir.

Not: Küçük bir kalıp kullanarak hamurun ortasını boş bırakabilir veya benim yaptığım gibi ortasına bir delik açıp iki parmağınızla çevirebilirsiniz.

Kızgın yağda derin kızartılır. Fazla yağı kağıt havludan alarak alın.

Not: Hamurda kabartma tozu yerine yoğurda karıştırılmış 1 yemek kaşığı kabartma tozu da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın