Kızarmış Hünkar Sevilen – En Sevdiğim Yemekler

Patlıcanlarımızı ocakta közlüyoruz. Derileri çıkarın ve küpler halinde kesin.

Tencereye biraz sıvı yağ koyup soğanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave edin.

Biber serpin ve ekleyin, birlikte biraz kızartıyoruz.

Ardından 1 yemek kaşığı salça ve domatesi ilave edin.

Tuz ve karabiberle tatlandırıp bu şekilde hafifçe kızartıyorum.

Sonra ateşe koyun ve tencerenin kapağını bu şekilde kapatın ve beş dakika pişirin. haşladım.

Beşamel için tereyağını tavaya alıp eriyince unu ekleyip değişene kadar kısık ateşte ısıtıyorum.

Sütü ekleyip iyice karıştırdım.

Kaşar peyniri ekledim.

Başka bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip patlıcanı ekleyip biraz kızarttım, beşamel ile karıştırdım ve servis tabağına döktüm.

Daha sonra kavurma karışımını döktüm.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın