Kızarmış Patates ve Kıyma – En Sevdiğim Yemekler

Biz bu yemeği genelde güveç kadar sulu yaparız ama ben genelde bu tarifi tercih ederim çünkü bizim evimizin favorisi. Çocuklar buna bayılacak.

Patates Kızartması ve Kıyma Tarifi için önce patatesler yuvarlak ve kalın dilimler halinde kesilir. Kızgın yağda kızartılır, kağıttan çıkarılır.

Kıyma tavada az yağ ile kavrulur. Baharatlar ve tuz eklenir, bir veya iki kez karıştırılır ve alt kısmı kapatılır.

Ayrı bir tavada közlenen domatesler tuz ve közlenmiş kırmızı biber ilave edilerek kavrulur. (Közlenmiş biberiniz yok ve uğraşmak istemiyorsanız kullanamazsınız.)

Başka bir tavada 😁 bir yemek kaşığı sıvı yağ ve şeker ile bir büyük soğan doğranıp karamelize edilir Sarımsak. İstediğiniz renk ve kıvama gelince alt kısım kapanır.

Kıyma, közlenmiş domates, karamelize soğan ve ince kıyılmış maydanoz patates servis tabağına alınır.

Kıymalı Patates Kızartması hazır.

AFİYET OLSUN!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın