Kızarmış Tavuk – En Sevdiğim Yemekler

Pişirmesi kolay, dumansız, kokusuz ve yapımı kolay tavukları yemeye ne dersiniz? Lokum gibi ağızda dağılan enfes tadıyla bu tavuk tarifini denemeyi unutmayın.

Tavuk buduları filetolarından ayıralım ve ikiye bölelim. Uzmanlar yıkamadan pişirmeyi söylüyorlar ama ne yazık ki bana yaramadığı için yıkıyorum ve sonra süzmeyi bırakıyorum.

Sos için tüm malzemeleri bir tencereye alalım, iyice karıştıralım, tavukları sosun içine koyalım.

Tavuklarınız kalın ve büyükse, eşit ve kolay pişmeleri için dört veya beş yerinden bıçakla delin.

Tencereye sosu çeken tavukları fazla pişmesin diye koyalım.

Tencerenin kapağını kapatın ve pişirin.

Tavuğun bir tarafı kızarmaya başlayınca diğer tarafını çevirelim.

Tavuğu çevirdikten sonra kapağını kapatalım ve pişirme sırasında tencerenin kapağını açmayalım.

15 dakika tavuk suyunu bırakıp tekrar emene kadar. belki tavuğu çevirelim suyunu çeken tavuk yağda kalır ve bu yağda her tarafı beş dakika pişirilir. Piştikten sonra ocağı kapatabilirsiniz.

Toplamda, yemeğin pişme süresi yaklaşık 45 dakikadır, sadece daha uzun sürer. Evet bu süre tavuğun büyüklüğüne ve sobanın sıcaklığına göre değişebilir.

Fırında pişen tavuğu alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kalan yağ ile pirinç pilavı yapmak benim nacizane tavsiyem tabii ki ekmek ve daldırma yemeyi bırakırsanız bu yağla pişirilen pilavın lezzetini unutmayacağınıza inanıyorum.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın