Kızarmış Tavuk ve Mavi Bulgurlu Pilav

Mavi Bulgur Pilavlı Kızarmış Tavuk tarifi için önce yağımızı, tuzumuzu, kekiğimizi, karabiberimizi, kırmızı biberimizi ve salçamızı bir kapta karıştırıp tavuğun her yerine elimizle sürüyoruz.

Tavuğun içine soğanlarımızı koyup fırın poşetine koyuyoruz.

Torbamızın ağzını kapattıktan sonra bıçakla birkaç delik açıyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişiriyoruz (fırından daha az sürebilir).

Pilav için tenceremize tereyağını ve sıvı yağı koyup yıkadığımız bulguru koyup biraz çeviriyoruz. Nohutları ve tuzu ekleyin. Sıcak suyumuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz.

Kaynayınca altını kısıyoruz ve su kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp bırakıyoruz.

Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine tavuğumuzu koyup ateşe koyuyoruz.

Mavi Bulgur Pilavlı Kızarmış Tavuk hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın