Kızartma tavasında sote tavuk

Tepside sote tavuk için malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü veya pirzola
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 tatlı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • acı biber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • kimyon
  • Cajun baharatı (1 çay kaşığı kekik ocaktan alınınca)
  • biraz maydanoz
Bir tavada kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle yemek için soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağ ile tavaya alalım.
  2. Biraz kızartalım, üzerine doğranmış tavuk göğsünü ekleyip karıştıralım.
  3. Biberleri ve kapya biberleri doğrayıp biraz suyunu saldığında ekleyelim.
  4. Biber biraz yumuşayınca salça, domates ve sarımsağı ekleyin.
  5. Biraz kızartalım, tuz, su, baharatları ekleyip karıştıralım.
  6. Kısık ateşte pişirelim.
  7. Ocaktan aldığımızda kekiği ekleyip karıştıralım (ilk sıraya koyduğumuzda kekik yemeğe acı tadını veriyor o yüzden en son ekliyoruz)
  8. Hazır yemeğimizi üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Bir resim ile bir tepsi içinde kızarmış tavuk

Tavada kızarmış tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın