Tepside sote tavuk için malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü veya pirzola
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 2 tatlı biber
- 3 adet yeşil biber
- 4-5 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- acı biber
- ezilmiş kırmızı biber
- kimyon
- Cajun baharatı (1 çay kaşığı kekik ocaktan alınınca)
- biraz maydanoz
Bir tavada kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle yemek için soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağ ile tavaya alalım.
- Biraz kızartalım, üzerine doğranmış tavuk göğsünü ekleyip karıştıralım.
- Biberleri ve kapya biberleri doğrayıp biraz suyunu saldığında ekleyelim.
- Biber biraz yumuşayınca salça, domates ve sarımsağı ekleyin.
- Biraz kızartalım, tuz, su, baharatları ekleyip karıştıralım.
- Kısık ateşte pişirelim.
- Ocaktan aldığımızda kekiği ekleyip karıştıralım (ilk sıraya koyduğumuzda kekik yemeğe acı tadını veriyor o yüzden en son ekliyoruz)
- Hazır yemeğimizi üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Bir resim ile bir tepsi içinde kızarmış tavuk
Tavada kızarmış tavuk ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]