Tatlıyı ve ekşiyi sevenler için en lezzetli marmelatı yapıyoruz. Köylülerden doğal kesilmemiş kızılcık aldım, greftler düzgün ve dolgun.
Kızılcık marmelatı tarifini yapmak için önce kızılcıkları güzelce yıkıyoruz.
Kızılcıkları ve iki bardak suyu bir tencereye koyun ve 10 dakika pişirin.
Haşlanmış kızılcıkları bir süzgeçten alıp su döküyoruz.
Marmelatı yaptığımız tencereye kızılcık suyunu koyuyoruz.
Kızılcıkların süzgeçte soğumasını beklemek
Hamuru elimizle, soğuyunca elimizle kıstırıp güvertedeki süzgeçten geçirerek elde ederiz.
Bu şekilde aldığımız mektupları sabırla tencereye alıyoruz.
Hamuru koyduğumuzda şeker ekliyoruz.
Kaşıkla iyice karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Üzerine reçel yapar gibi baloncuklar alıyoruz.
Limon suyunu sıkın ve beş dakika pişirin.
Toplamda 15-20 dakika sürer.
Kıvamı olan marmelatı sıcak bir kavanoza döküyoruz.
Kapağını kapatmadan kavanozda soğumaya bıraktım.
Kızılcık marmelatı hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]