20 dak.
Hazırlama Süresi
Bildiğiniz gibi lazanya çok değişik şekillerde yapılabiliyor. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif, klasik lazanya tarifi. Hani şu lazanya dendi mi, ilk akla gelen tariflerden. Çok doyurucu, çok lezzetli ve bereketli bu tarif, mutlaka en az bir kez denenmeli. Daha önce lazanya pişirmeyi hiç denemediyseniz, sakın gözünüz korkmasın. Gerçekten hazırlaması çok kolay bir yemek lazanya. Hele bu tarif en kolaylarından.
İçerik Tablosu
Klasik Lazanya Tarifi için Malzemeler
- 1 paket lazanya
- 1 su bardağı parmesan peyniri
- 3 su bardağı mozzarella peyniri
İç harcı için
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 800 gram orta yağlı kıyma
- 2 su bardağı domates rendesi ya da püresi
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı paprika
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Beşamel sos için
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
Klasik Lazanya Tarifi, Nasıl Yapılır?
Klasik lazanya tarifi: İç harcın hazırlanması
1. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Küp küp doğradığınız 2 adet soğanı ve ince ince doğradığınız 6 diş sarımsağı içine atın.
2. Soğanların rengi dönene kadar, yaklaşık 3 – 4 dakika orta ateşte kavurun.
3. Ocağı kısık ateşe getirin ve kıymayı tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak kıymayı kısık ateşte kavurun.
4. Kıymanın pişmesine yakın tuz ve baharatları ekleyip, kavurmaya devam edin.
5. Kıyma tane tane ayrılıp piştikten sonra domates rendesini ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri kıymanın üzerine ekleyin.
6. Son olarak 1 su bardağı su ilave edin ve iç harcın hazır olması için kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Klasik lazanya tarifi: Beşamel sosun hazırlanması
7. Derince bir sos tenceresine 4 yemek kaşığı tereyağını alın ve orta ateşte eritin.
8. Erittiğiniz tereyağına 4 yemek kaşığı unu azar azar ve bir yandan sürekli karıştırarak ekleyin, yaklaşık 2 dakika kavurun.
9. Ardından 1 litre sütü yine bir yandan sürekli karıştırarak sosa ekleyin ve beşamel sos hafif akışkan bir kıvam alana dek pişirin.
10. Beşamel sosu ocaktan alın ve tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırın.
Klasik lazanya tarifi: Lazanyanın fırın kabına yerleştirilmesi
11. Fırın kabının zemininin tamamına eşit şekilde dağıtarak bir kepçe yardımıyla biraz beşamel sos dökün.
12. Fırın kabına döküp yaydığınız sosun üzerine 1 kat lazanya yapraklarını yatay olarak yerleştirin. Bu detaya dikkat edin. Lazanya yaprakları bir kat dikey ise diğer kat yatay olacak şekilde yerleştirilmeli. Aksi taktirde sunum aşamasında kestiğiniz lazanya dilimleri dağılabilir.
13. Lazanya yapraklarını yerleştirdikten sonra, kıymalı iç harcı lazanya yapraklarının üzerine ekleyin.
14. Kıymalı harcın üzerine sırasıyla bir miktar beşamel sos, mozzarella peyniri ve biraz da parmesan ekleyin.
15. Tekrar lazanya yapraklarını yerleştirin. Ancak bu kez ilk yerleştirdiğiniz lazanya yapraklarının tersine dikey olarak yerleştirin.
16. Lazanya yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın kabınızın büyüklüğüne göre kat sayısı değişebilir ama ideal olan lazanyanın 4 ya da 5 kat olmasıdır.
17. Son lazanya katını yerleştirdikten sonra üzerlerine sırasıyla beşamel sos, kıymalı harç ve kalan peynirleri yerleştirin.
18. 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında ilk 15 dakika üzeri folyo ile kapatılmış olarak yaklaşık 30 – 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]