Köfte bulamacı kullanmadan lezzetli köfte pişirmenin püf noktası!



Köfte, Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden biridir. 7’den 70’e herkesin severek yediği köfteler doyurucu olduğu kadar besleyicidir. Özellikle fırında pişirirseniz bu besin değeri kaybolmaz.

Genelde köfte hazırlarken hazır köfte kullanırız. Çünkü daha lezzetli olduğunu düşünüyoruz. Ancak köfte bulamacı lezzetli de olsa paketlenmiş bir üründür. Paketli ürünleri tercih etmeyenler için bir tarifimiz var. Size sunacağımız tarif hem doğal hem de lezzetli! Denediğinizde eminim çok seveceksiniz… Şimdi afiyet olsun.

Dersler

  • 500 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Çeyrek maydanoz asması
  • İki dilim bayat ekmek için
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı baharat
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

yapılışı

İlk olarak soğan, maydanoz ve sarımsağı temizleyin. Daha sonra parçalara ayırıp galeta unu ile birlikte öğütücüye alıp çıkarıyoruz.

Kıymayı bir karıştırma kabına aktarın. Doğrayıcıdan geçirdiğiniz yumurtaları ve malzemeleri ekleyin. Ardından baharatlarınızı ekleyin. 25-30 dakika yoğurun. Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Süre sonunda 10 dakika daha yoğurun ve istediğiniz şekil ve büyüklükte köfteler elde edin.

Yanmaz yapışmaz bir tavada az miktarda yağ ile her iki tarafı da kızartın veya yağlanmış fırın tepsisine koyun ve alttan ve üstten 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Yorum yapın