Köfte (Çok Amaçlı) – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar, bu muhteşem kıymalı harcı tarifi, şimdi bu tarifi kullanırsanız favoriniz olacak.

Bu şekilde yiyebilir, kek yapabilir veya öğün aralarında kullanabilirsiniz. Her türlü harika, sizlere çamur yapmanın ve kullanmanın bir tarifini bıraktım. Evimizde en çok kullanılan çamur tarifidir. Mutlaka deneyin, işte tarifi!

Uygun bir tencereye zeytinyağını alıp ocakta orta ateşte ısıtalım.

Yağsız kıymayı ilave edip karıştırın.

Ben yağsız dana eti tercih ediyorum, dilerseniz orta yağlı dana eti de kullanabilirsiniz. Seçim senin.

Et suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.

Soğanı soyup yıkayalım.

Küçük parçalara ayıralım, pişmiş dana etine ekleyip karıştıralım.

5 dakika. Soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.

Bu noktada soğan pişerken domates, tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Hamurun iyice karışmasını sağlayalım.

Domatesleri yıkayıp soyun.

Yiyecekleri küçük parçalar halinde kesin ve sığır etine ekleyin.

Domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika. Hadi pişirelim.

Son olarak yumuşayan domatesin üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Dilerseniz maydanoz yerine frenk soğanı da kullanabilirsiniz.

3 dakika. Biraz daha pişirelim ve maydanozun biraz solmasına izin verelim.

Ocaktan alıp servis edelim.

Dilerseniz pirinç pilavı yapıp akşam yemeğinde bu şekilde yiyebilirsiniz, dilerseniz patlıcanın ortasında kullanabilirsiniz, dilerseniz içine pide çamuru ekleyebilirsiniz, seçim sizin.

Deneyecek olanlara bol şans. Umarım beğenirsin.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın