Köfte Tarifi,
Öncelikle çiğ köfte tepsimize 5 su bardağı bulguru alalım.
Domates salçasını isot ve su ile bir kapta karıştırın.
Soğanı ve sarımsağı doğrayalım.
Tepsimize salça, soğan ve sarımsağı ekleyip tuzunu ekleyip kaşımaya başlayalım.
Yumuşayana kadar su ekleyip 20 dakika bekletin.
Daha sonra eti koyun ve etle birlikte 1/2 saat su ekleyip ovun.
İşin püf noktası köfteleri çok çiğ rendelemektir, yani ne kadar çok rendelerseniz et o kadar iyi ve az çiğ olur.
Ardından maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın ve yoğurun.
Uygun kıvama gelince etimizi elimizle sıkalım ve et şeklini verelim ve servis tabağımıza alalım.
Limonlu lavaş ve nar suyu ekleyerek marulu yiyebiliriz.
Köfteler hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]