Köfte ve Fırında Sebzeler

Ziyafet masası için lezzetli unlu mamüller. Çok tatlı ve zengin.

İlk önce eti yemek için hazırlayalım.

Kıymayı, soğanı, ezilmiş sarımsağı, galeta unu, baharatları, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu bir karıştırma kabına koyalım. Doğru çizelim.

Ara sıra ellerimizi suya batırarak küçük hayvanlar yapalım. Bir tepsiye dizip üzerini örtüp odaya koyalım.

Yaprakları yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin. Bezelyeleri beş dakika bekletin.

Tüm sebzeleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Baharatları, tuzu, salçayı, zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.

Yaprakları tepsiye diziyoruz. Aralarına bilye topları koyalım.

1 bardağa yetecek kadar su koyalım.

En son olarak da küçük tereyağı parçalarını koyalım. Ben bu şekilde fırına verdim. İsteyenler önce üzerine ıslak ağda sürüp biraz piştikten sonra açabilirler.

250 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.

Fırında Köfte ve Sebzeler servise hazırdır.

Pirinçle servis edelim.

Yemek yemek istiyorum 🌼🌼🌼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın