Kış sebzeleri zamanla bozulma eğilimindedir. Küçük parçalarla biraz hareket katabilir, farklı lezzetler yapabilirsiniz. Herhangi bir sebzeyi mevsiminde yemek sağlık için çok faydalıdır. Bu sırada genellikle kıyma ve et ile yapılan bir karnabahar yemeği yapalım.
Sebze sevmeyen çocukların favori yemeği olduğu ortaya çıktı. Yemeğimiz et ve karnabahar karışımı gibi görünse de, lezzetleri bir araya getirdik.
Karnabahar Köfte tarifi için önce karnabahar köklerini ve yapraklarını yıkayıp tuzlu suda haşlıyoruz. Hepsini pişirmek zor olacağı için dallarından ayrı kaynatıyoruz. Daha sonra onları küçültmeden çiçeklere ayırıyoruz. Kenara alıyoruz.
Et için soğanları koyup diğer malzemeleri ekleyip ovuyoruz. Futbol toplarını misket gibi yapıyoruz.
Baharatları birbirine karıştırmanın püf noktası burada.
Normal bir tavada soğanı küp şeklinde doğrayın. Kızgınlık gidene kadar biraz sıvı yağ koyuyoruz.
Köfteleri ekleyip çevirerek her tarafını kızartın. Onları birer birer geri alıyoruz. Salçayı yağın içine koyuyoruz domates sosu yoksa su ile açıyoruz.
Karnabaharı ekleyip bir süre kavurun. Et kabuklarını serpip su döküyoruz fazla su dökmeyin etler pişene kadar yeter.
Biber ve tuzu da atıp karnabaharın sapları yumuşayana kadar çok karıştırmadan pişiriyoruz.
Karnabahar Köfte Yemeği servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]