Köfte ve patates püresi ile enginar yemeği

Köfte, patates püresi ve enginar tarifi için malzemeler

  • 4 kase enginar

köfte için

  • 200 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 büyük soğan, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı ekmek kırıntısı

Patates püresi için

  • 4 patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kuru sebze (isteğe bağlı)

sosu için

  • 3 doğranmış domates
  • 1 acı biber
  • 1 küp şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş

Köfte ve patates püresi ile enginar nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Enginarları 15 dakika buğulayın.
  2. Bir fırın tepsisine domatesleri rendeleyin.
  3. Acı biberi ince ince doğrayın (acılığı azaltmak için çekirdeklerini çıkartabilirsiniz)
  4. Baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
  5. Haşlanmış enginarları domates sosuna batırın.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyun.
  7. Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve bir tutam tuzla ovalayın.
  8. Tamamen tuzsuz olana kadar soğuk suyla durulayın.
  9. Elinizle iyice sıkıp bir karıştırma kabına alın.
  10. Diğer köfte malzemelerini de ekleyip 10 dakika yoğurun.
  11. Köftelerin üzerini streçle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  12. Köfteler dinlenirken patatesleri soyup iri doğrayın.
  13. Tuzlu su dolu bir tencerede kaynamaya bırakın. Dolaptan köftelerin harcı çıkaralım ve 4 eşit parçaya bölelim.
  14. Enginar kaselerine hazırladığınız köfteleri fırına koyun ve pişirmeye devam edin.
  15. Haşlanmış patatesleri süzün ve bir kaseye alın. Topak kalmayana kadar ezici ile ezin.
  16. İsterseniz baharat, tereyağı ve kuru sebze ekleyin.
  17. Pişen köftelerin üzerini sıkma torbası ile kapatın. 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Resimli köfte ve patates püresi ile enginar yemeği tarifi

  • tatlı tarifi
  • Yemek
  • enginar
  • köfte ile
  • köfte tarifleri
  • kek tarifleri
  • Patates
  • inci
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Yağsız pişirme

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın