Kokorek Mantarı (Köz Tadı)


Kokorek Mantarı Tarifi Malzemeler (Kavrulmuş)

  • 1 paket Mantar (500 gr)
  • 2 soğan
  • 2 biber köyü
  • 2 domates
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • kimyon
  • zaatar
  • karabiber
  • acı biber
  • kırmızı toz biber ve tuz
  • Baharat boyutlarını zevkinize göre ayarlayın.

Mantarlı (kavurma aromalı) kokorek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mantarları akan suda hızlıca yıkayalım ve fazla su çekmemeleri için kurulayalım.
  2. Yıkanmış ve kurutulmuş mantarları bir parmak genişliğinde dilimleyelim.
  3. Kalın tabanlı bir tavada harlı ateşte kavuralım.
  4. Burada dikkat etmemiz gereken şey mantarları suyunu içine hapsederek kavurmaktır.
  5. Diğer yandan soğanı ve biberi küçük küçük doğrayın.
  6. Domatesleri 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
  7. Kavrulmuş mantarları tavadan alın ve keskin bir bıçakla mümkün olduğunca ince doğrayın.
  8. Doğradığımız domatesleri de aynı tavada kavuralım.
  9. Haşlanmış domatesleri soyun ve doğrayın.
  10. Kabuğu soyulmadan kavrulmasının sebebi pişerken dağılmamasıdır.
  11. İnce doğranmış mantarları tekrar tavaya alın.
  12. Zeytinyağını ekleyip 5 dakika kavurun.
  13. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyin.
  14. Biber ve soğanlar yumuşadıktan sonra domatesleri ve tereyağını ekleyin.
  15. Baharatları ekleyip bir iki dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  16. Ekmeği ortadan kesip kukurisin yağına batıralım.
  17. Aralarına kavurduğumuz kokoreçleri koyalım. Ayran ile birlikte tüketelim. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimli Kokorek Mantarı (Kavrulmuş) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • kokorik
  • genel
  • mantar
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • aromalı
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pırasalı Peynir Topları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın