Kolay Gözleme Tarifi

Kullanışlı Pankek Tarifi için su ve tuzu bir karıştırma kabına alıp unu ekleyip yumuşak olan hamuru damağa göre yoğuralım. Hazır olan hamurun üzerini kapatıp biraz bekletelim.

Kalan hamurun üzerine mandalina parçalarını kıralım ve bezeleri hazırlayalım. Bezelerin üzerine biraz un serpelim ki baklava hamuru kadar ince olsun.

Açtığımız hamurun ortasına bekletmeden ufalanmış beyaz peyniri serpelim (resimde belli).

Peynirden sonra hamuru zarf gibi katlayalım.

Kenara alıp itelim ve kenarlarından hafifçe yapıştıralım ve üzerini kapatalım.

Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra kısık ateşte tüm pankekleri pişirelim.

Krepleri kağıt üzerinde yaptığım için büyüdüler ama tavada pişirirseniz bezeleri azaltmanız gerekir.

Bu Elişi Krepleri sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın