kolay ıspanaklı turta

kolay ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

iç harç için

  • Yarım kilo ıspanak
  • 250 gr Tolle Loro
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
  • 5 yufka hamuru
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı tuz

sos için;

  • 1 şişe normal soda
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
Kolay ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ispanağı güzelce temizledikten sonra ince ince kıyıyorum. Tavaya sıvı yağ eklerken ince kıyılmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurdum.
  2. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip ıspanak tazeliğini kaybedene kadar kavurmaya devam ettim.
  3. Son olarak baharatları ekleyip soğumaya bıraktım. Soğuduktan sonra tulum peyniri, rendelenmiş peynir ve baharatları ekledim.
  4. Hamur işi sosum için derin bir kaseye sodayı döktüm, yoğurt, süt, yağ ve son olarak yumurtaları ekleyip karıştırdım.
  5. Kağıdı yağladığım tepsiye bir kat yufkayı yaydım ve sosu silikon yumurta fırçası yardımıyla hamurun her yerine eşit şekilde dağıttım.
  6. Sosu hamurun ikinci katına da aynı şekilde yayın. Üçüncü katta ise yufkayı damlatıp ıspanak hamurunu aralarına eşit şekilde dağıtıp üzerini örttüm. Dördüncü kat da aynı şekilde kaplandı.
  7. Tepsideki son gözlemeyi aldı, içti ve içeriden kapattı. Fırına koymadan önce böreğimi bıçakla kestim.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar 35 dakika pişirin. Afiyet olsun🌸.

kolay ıspanaklı börek tarifi

“Ispanaklı Kolay Su Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın