kolay ıspanaklı börek tarifi malzemeleri
iç harç için
- Yarım kilo ıspanak
- 250 gr Tolle Loro
- 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
- 5 yufka hamuru
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı tuz
sos için;
- 1 şişe normal soda
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
Kolay ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ispanağı güzelce temizledikten sonra ince ince kıyıyorum. Tavaya sıvı yağ eklerken ince kıyılmış soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurdum.
- Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip ıspanak tazeliğini kaybedene kadar kavurmaya devam ettim.
- Son olarak baharatları ekleyip soğumaya bıraktım. Soğuduktan sonra tulum peyniri, rendelenmiş peynir ve baharatları ekledim.
- Hamur işi sosum için derin bir kaseye sodayı döktüm, yoğurt, süt, yağ ve son olarak yumurtaları ekleyip karıştırdım.
- Kağıdı yağladığım tepsiye bir kat yufkayı yaydım ve sosu silikon yumurta fırçası yardımıyla hamurun her yerine eşit şekilde dağıttım.
- Sosu hamurun ikinci katına da aynı şekilde yayın. Üçüncü katta ise yufkayı damlatıp ıspanak hamurunu aralarına eşit şekilde dağıtıp üzerini örttüm. Dördüncü kat da aynı şekilde kaplandı.
- Tepsideki son gözlemeyi aldı, içti ve içeriden kapattı. Fırına koymadan önce böreğimi bıçakla kestim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.
kolay ıspanaklı börek tarifi
“Ispanaklı Kolay Su Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]